Aplicație Cluj-Napoca 2021

Aplicație Cluj-Napoca 2021

A A

Am decis să publicăm aplicația de candidatură a municipiului Cluj-Napoca deoarece credem că toţi cei interesaţi trebuie să aibă posibilitatea de a consulta acest document.

Publicarea aplicației vine ca o consecință firească a modului transparent în care ne-am construit demersul candidaturii noastre. Astfel, toate etapele pe care le-am parcurs se regăsesc pe site-ul nostru în secțiunea documente și rapoarte: strategia culturală, strategia industriilor creative, conceptul candidaturii, liniile de program, proiectele emblematice și previziunile bugetare.

În plus, această acțiune este considerată un exemplu de bune practici - conform secțiunii întrebări frecvente de pe site-ul dedicat competiției (întrebarea nr. 17): Opens external link in new windowhttp://www.capitalaculturala2021.ro/ceac2021_doc_8_intrebari-frecvente_pg_0.htm

Din perspectiva programului cultural și în concordanță cu filosofia acestei competiții, am propus un portofoliu de proiecte noi bazat pe ideile primite din  comunitatea  clujeană. Din cauza numărului limitat de pagini, doar 11 dintre proiectele cultural-artistice de tradiție care au loc în orașul nostru au fost cuprinse în aplicaţie ca fiind exemple edificatoare pentru a demonstra potențialul cultural, dimensiunea europeană, implicarea cetățenilor în demersurile socio-culturale din Cluj-Napoca. Evident, toate cele aproximativ 1.500 de inițiative, festivaluri şi activități artistice care se desfăşoară în prezent în fiecare an își vor găsi locul în programul Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii.