A A

PE SCURT, ClujShorts A Început!

Numărătoarea inversă a ajuns în punctul zero: ClujShorts 2014 a dat startul proiecțiilor.

Joi, 27 martie, ora 14, a avut loc conferința de presă în cinematograful Victoria. Mulțumim tuturor reprezentanților presei pentru interesul acordat festivalului internațional de film de scurtmetraj ClujShorts.  În cadrul acesteia au fost prezenți atât membrii echipei ClujShorts, membrii juriului, cât şi regizori, ale căror filme fac parte din competiția oficială a festivalului.

La ora 17 a avut loc prima proiecție din cadrul ClujShorts 2014. Publicul s-a arătat dornic de scurtmetraje încă de la primele ore. Acesta este aşteptat să participe în continuare la un maraton de scurtmetraje de cea mai înaltă calitate şi nu numai.

Îi invităm pe toți iubitorii de cinematografie să ia parte la întreaga gamă de evenimente marca ClujShorts: petrecerile ClujShorts au loc vineri şi sâmbătă seara începând cu ora 22 în Muzeum şi Eclipse. În cadrul acestor petreceri publicul va avea ocazia să intre în contact cu organizatorii, participanții şi alți oaspeți speciali.

Pentru cei mai mici dintre spectatori, ClujShorts propune o proiecție specială: sâmbătă între orele 11.00-12.20 are loc o proiecție specială de animații pentru cei mici şi cei mari.

Nu i-am uitat nici pe cei mai îndrăzneți: vineri şi sâmbătă începând cu ora 23.00 vor rula filme din secțiunea 18+.

De asemenea, sâmbătă între orele 13.00-14.30 va avea loc un masterclass cu tema Rolul criticii şi al studiourilor de film în dinamica cinematografică în restaurantul Vinny’s, Str. Eroilor nr. 9. Cel de-al doilea masterclass din cadrul ClujShorts este realizat în parteneriat cu Festivalul de Film OtherMovie Lugano cu tema Tărâmul filmului ticinez  va avea loc duminică, între orele 11.00-12.30 în The Soviet, Str. George Clemenceau nr.2.

Duminică, la ora 18.00, va avea loc Gala de Premiere ClujShorts2014. Printre altele, publicul va avea şansa să urmărească o selecție a filmelor câştigătoare.

 Cum filmul este înainte de toate imagine, echipa ClujShorts vrea să valorifice şi arta fotografică. În acest sens, pe tot parcursul festivalului, are loc o expoziție de fotografie cu tema Un cadru. O poveste.   

There’s the long and the short. We choose THE SHORT!