A A

REZULTATELE CONCURSULUI DE IDENTITATE VIZUALĂ

Luni, 8 septembrie 2014, la conferința de presă organizată de Asociația Cluj-Napoca 2021 - Capitală Culturală Europeană a fost anunțată câștigătorul concursului: proiectul nr. 28206 din concurs, autor: Camelia Ștefania Imbuzan.

Totodată în cadrul conferinței de presă a fost anunțat proiectul cel mai votat de public, pe care îl puteți vizualiza aici: www.clujnapoca2021.ro/concurs/propunerea-44158.html. Lucrarea este semnată de Dragoș Gabriel Toma.

Juriul concursului a fost format din Ioan Sbârciu (președintele juriului), Vasile Dâncu, Timotei Nădășan, István Szakáts, Cătălin Ștefănescu, Camil Tulcan, Bencze László, Willy Cristea și publicul care a votat online.

Juriul a motivat alegerea proiectului câștigător astfel:

Proiectul se detașează prin subtilitatea și coerența cu care încorporează elementele specifice ale conceptului, dar și ale orașului, într-o formă ce sugerează multiplele sale însușiri. Totodată, el reușește să fie o imagine puternică, o structură dinamică și să păstreze un rest mereu de deslușit, care îi sporește forța.

Autoarea proiectului câștigător își argumentează propunerea în felul următor:

Este un simbol al unității și acceptării diversității unei comunități, mâinile strânse împreună sunt imaginea ideală a comunității noastre. Toți diferiți, toți egali, puternici împreună.

La conferința de presă au participat membrii juriului: Vasile Dâncu, președinte al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie – IRES, , Szakáts István, membru în Consiliul Director al Asociației, Willy Cristea și Florin Moroșanu, director executiv al Asociației Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană.

Proiectul s-a desfășurat cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca

Update: Punctajele lucrărilor înscrise în concursul pentru identitatea vizuală